את בית מדרש 'אלול' הקימה ח"כ לשעבר ד"ר רות קלדרון יחד עם שותף אורתודוכסי, והוא היה בית המדרש הראשון לנשים וגברים חילוניים ודתיים בירושלים. לדבריה, האילוץ לבחור ב"או זה או זה" יצר קרע, מפני שלא רצתה בהכרח לבחור אבל הייתה מעוניינת ליצור מקום מפגש מאחד. "האמנו שאנחנו בונים גשר בין דתיים וחילוניים, ושאנחנו בונים משהו חדש", היא אמרה בפתח הראיון וסיפרה על הימים שלאחר רצח רבין: "כמה ימים אחרי הרצח פתאום הבנתי שהחברים הדתיים - בעיקר החברים שחיים ביישובים היהודה ושומרון - הפסיקו לבוא, והפסיקו להרים טלפון והרגישו פגועים ומואשמים. ולמדתי מזה שייקח הרבה זמן לבנות בינינו יחסים של אמון". הרב חננאל אתרוג, ראש ישיבת שבי חברון הוסיף על כך: "אני חושב שהרצח פגע בנו יותר ממה שכל ארצות ערב יכולות לפגוע בנו. הוא פגע בביחד שלנו, ואין לנו מה לעשות פה אם אנחנו לא ביחד".
פרופסור מאיר בוזגלו אמר: "בדרך כלל דיברו על הדמוקרטיה בתור אתגר שהימין צריך לעמוד בו, או הציבור הדתי המשיחיסטי או הציבור הזה. היום אנחנו מבינים שעל הדמוקרטיה אנחנו אחראים כולם. אף אחד לא מחוסן , אף אחד לא נולד דמוקרטי. אנשים צריכים לעשות את עצמם דמוקרטיים, וזה לכבד את ההחלטות של האנשים שנמצאים סביבי. גם אם אני לא מסכים לזה, הדמוקרטיה היא תנאי, תנאי לכל דבר. בשלב הזה, כמו שאנחנו מבינים, אם לא סומכים על הנס, היא תנאי להמשך קיומה של מדינת ישראל".
הראיון המלא עם פרופ' מאיר בוזגלו, ממייסדי תנועת קדמה לחינוך עיוני שוויוני
גם הרב אתרוג וד"ר קלדרון התייחסו לנושא המחלוקת וכיצד ניתן להתמודד איתה. "יש לי דעות שלא כולם אוהבים אותן, אני ראש ישיבה בחברון. לא לפי דעת כולם זה מעצים את הסיכויים לשלום. לפי דעתי כן, אבל אני לא מתכוון למסמס את הדעות שלי. זה לא נעים, צריך הרבה אומץ כדי לשמוע הטלות ספק נגד האמיתות שלי. יש הרבה סיבות למתיחות בין אחים. לא תמיד הוא ה-Cup of tea שלך, לא תמיד הוא אותו ראש שלך. בכלל לא – אבל הוא אח שלי", אמר הרב אתרוג. "כולנו עמדנו בהר סיני, וכולנו קיבלנו את התורה. לא כתוב בשום מקום בתורה – תורה רק לאורתודוכסים או תורה רק לגברים. זו תורה של עם ישראל", הוסיפה קלדרון.
הראיון המלא עם הרב חננאל אתרוג, ראש ישיבת שבי חברון
"עם ישראל בנוי משבטים, י"ב שבטים, י"ב איברים שהנשמה תלויה בהם, ככה לשון חז"ל. אי אפשר לוותר פה על כלום. אי אפשר לוותר: לא על הכליות, לא על הלבלב, ולא על הריאות, ולא על הלב. בחזון אני רואה את כולנו מתוך הוויכוחים הולכים לצמוח למשהו הרבה יותר חדש", אמר הרב אתרוג. ד"ר קלדרון: "אני מנסה כמה שיותר לפגוש, ולהכיר וללמוד ולנהל מחלוקות עם אנשים שהם לא בשכונה שלי, שהם לא במעגל שלי, כדי לפתוח את הראש. כי למדתי מהתלמוד שכדי שהתורה תיפתח ותובן צריכים בר פלוגתא, צריך לעבור על הקושי לפגוש מישהו שונה ולהקשיב בהבנה, שלא רק אני סובלת אותך, אלא יש אצלך, אצל ברי הפלוגתא, משהו של חכמה, שאני לא יכולה להגיע אליו אם אני לא אעזוב את עצמי. אפשר לנהל מחלוקת בדרכי כבוד בלי לקלל אחד את השני, בלי להעליב אחד את השני וללמוד מתוך המחלוקת וזה כל גדולתם, או אחת מגדולותיהם של חז"ל זה שצורת לימוד התורה שלהם, היא במחלוקות".
הראיון המלא עם ח"כ לשעבר ד"ר רות קלדרון, מייסדת עלמא – בית לתרבות עברית
"ואחרי שאתה שם את עצמך בצד ומקשיב עד הסוף, לפעמים תראה בזה משהו חדש, ולפעמים תגיד אז אנחנו חלוקים" סיכמה קלדרון. בנושא הזה חתם פרופ' בוזגלו ואמר: "היחד הוא כבר ערך הרבה יותר גדול. אתה לא בונה אותו על ידי מכנה משותף, אלא בונה אותו בעיקר על ידי חזון משותף. היחד נוצר מזה שיש התגייסות משותפת לייעוד של העם היהודי, הייעוד של מדינת ישראל, והגדרה מחודשת של הייעוד. מה שלא נעשה, הכי חשוב זה לעשות את זה ביחד, אנחנו עם קטן מאוד. במצב הזה אין לנו את המותרות להתפצל ולהתחיל להשקיע מאבקים אחד בתוך השני".