מיקום: קיבוץ עין גדי, ים המלח
בנות המדבר - החירות לפגוש מרחבים
לאתר המכינה לחצי כאן
עקבי אחרינו בפייסבוק
עקבי אחרינו באינסטגרם
קחי לך שנה לעצמך
לגלות את הקסם שבך, בשקט של המדבר
לחוות את המציאות הישראלית דרך העיניים, הרגליים, הראש והלב
בואי למכינת בנות המדבר בקיבוץ עין גדי
- להיות מי שאת באמת, בלי פילטרים
- לחיות עם קבוצת חברות מכל גווני החברה הישראלית
- להתנסות בתפעול היומיום ובניהול אורח חיים עצמאי
- ללמוד ולעצב זהות אישית, מגדרית וחברתית
- לצאת לשטח ולפגוש מקרוב א.נשים, שבילים ונופים
- להשתייך ולפעול למען הקהילה במרחבי ים המלח
תכל'ס איך זה נראה?
ביומיום אנחנו פוגשות נקודות מבט שונות ומגוונות על החברה הישראלית, לומדות להקשיב, לבקר ולפעול בהתאם, במגוון מרחבי למידה והתנסות במכינה וביציאה לשטח:
מעגלי למידה, שיח והשראה - לעיצוב זהות אישית, מגדרית וחברתית. שיעורים לדוגמה: פילוסופיה, זהות יהודית, כלכלה, מגדר, אסלאם וערבית, ציונות וכו'.
מעגלי הקשבה ומרחב שיח רגשי - תרגול והקניית מיומנויות של ביטוי עצמי, הקשבה, קבלה ושותפות.
סדרות שטח - היכרות עם נופי ושבילי ארץ ישראל דרך הרגליים, העיניים והלב. ההתמודדות עם השטח מאלצת כל אחת להתמודד עם עצמה ועם הקבוצה במצבי חוסר ודאות וקושי, ללמוד כלים ומיומנויות ולחוות הצלחה וסיפוק.
סדרות חינוכיות - הזדמנות נדירה להגיע למקומות ולהבין לעומק את המורכבות שטומנים בחובם באמצעות מפגשים עם א.נשים, יוזמות ונופים. למשל: בסדרת "דרום אדום" (עוטף עזה וחבל לכיש) מפגש עם המציאות של החיים תחת מתקפה ביטחונית, חברתית וכלכלית, ההבדלים בין הקיבוצים לעיירות הפיתוח, סיפור ההתנתקות מהיבטים שונים וכדומה.
בנוסף, הקבוצה מתנדבת בכל סדרה חינוכית אליה יוצאות ופעמיים בשנה מתנדבות יחד למשך יומיים לפי בחירתן.
מעורבות חברתית וקהילתית - בכל שבוע יום מעורבות חברתית בקיבוץ, במועצה האזורית תמר ובערד - עם זקנים/ות, ילדים/ות, תינוקות, א.נשים עם מוגבלויות ובשמורות טבע.
הכנה לצבא - ההכנה לצבא מתבטאת באופן ערכי, פיזי ורגשי. אחת לשבוע יש שיעור להיכרות עם הצבא כארגון (מבנה, תפקידים, ייעוד), עם מור"קים ועם חיילים/ות בעבר ובהווה. יש שתי משבצות כושר גופני בשבוע והבנות משתתפות במירוצים במהלך השנה. בנוסף, יש סמינר הכנה לצבא בו מתרגלות משמעת והוויה צבאית.
מרגישות בבית בקיבוץ - בנות המכינה מחוברות מאד לקהילת הקיבוץ ולמרחב ים המלח. בקהילה יש לבנות משפחות מארחות המהוות את לב החיבור בין הקהילה למכינה, הבנות מתנדבות בענפים השונים בקיבוץ ועם אוכלוסיות הזקנים/ות והילדים/ות בשגרה ובחגים ומועדים יוצרות פעילויות לקהילה יחד עם החינוך והתרבות (מעגלי שיח ביום הזיכרון ליצחק רבין, קבלות שבת משותפות, הפנינג פורים, הדלקת נרות על הר צרויה בחנוכה וכו').
למרחב ים המלח הבנות נחשפות ביום "לצאת אל המדבר" אחת לשבוע שגרה בו הן מכירות לעומק את המרחב, הא.נשים והסוגיות של האזור ופועלות לתיקון (התנדבות, פרויקטים וכו').
ניהול עצמי - ניהול חיי קבוצה, תורנויות ועבודת צוות בניהול עצמי
תהליך המיון
צעד ראשון - לחצי כאן להרשמה באתר
לתהליך המין שלנו שני שלבים:
חשיפה - בה תוכלי להכיר את בנות המכינה, את המרחב של המכינה (קיבוץ, חדרים, כיתה וכו'), את צוות המכינה ולחוות חלקים מהתוכנית החינוכית שלנו. שלב זה אינו ממיין מבחינתינו.
סדנאות מיון - לאחר שהבנת שאת רוצה להיות חלק ממכינת בנות המדבר, אנחנו נזמין אותך למפגש בו נכיר יותר לעומק ברמה קבוצתית ואישית
לאחר שני השלבים נודיע לך האם התקבלת או לא ואת תוכלי לקבל את ההחלטה הכי נכונה עבורך.
אין על אחווה נשית - אחיות בלב
במרחב הנשי יש מקום לכל אחת להיות מי שהיא, מרחב שבו יש המון מקום ליצירה, לרגש, לשינוי, לאהבה, לקבלה ולהתפתחות. מרחב נשי הוא לא תחליף למרחב המשותף אבל יש לו מקום חשוב בחיינו כנערות וכנשים בחברה הישראלית כדי שנוכל להיות שותפות מלאות בהנהגה, במשפחה, בשכר, בחוק ובפרקטיקה.
במרחב הנשי אני יכולה להתנסות ולצאת ממרחב הנוחות שלי במרחב בטוח ולא שיפוטי, האנרגיה שלי מופנית פנימה ולא החוצה ל'איך אני נתפסת?' ועוד כאלה.
בנות המדבר אנחנו מקיימות אורח חיים עצמאי ומתנסות בכל התפקידים של תיפעול חיי היומיום (כן, כן, גם תחזוקה וג'וקים) שמאפשר לנו עצמאות וחירות גדולות יותר במהלך השנה ובהמשך החיים.
את הדרך שלנו בחרנו לעשות ביחד ובנפרד -
ביחד עם בנות מכל גווני החברה הישראלית, ובנפרד ממכינת הבנים.
ההפרדה המגדרית מאפשרת לכל אחד ואחת מרחבי פעולה, התנסות ויצירה גדולים יותר ומסייעת בהתרחבות של שני המגדרים בתפקידים השונים (הנשיים והגבריים כאחד). כדי ליצור את היחד אנחנו מאמינות שיש לחזק את הזהות של כל אחד ואחת.
כפעמיים בחודש מתקיימים מפגשי לימוד, התנדבות ומפגש יחד עם מכינת מלח הארץ - מכינת הבנים.
להיות חלק מקבוצה ולהיפתח לשפע חברתי-תרבותי
למכינה מגיעות בנות מהממות מכל גווני החברה הישראלית - דתיות וחילוניות, עירוניות-מושבניקיות-קיבוצניקיות, בוגרות תנועות נוער ופנימיות, בוגרות כיתות מחוננות וגם מי שעדיין לא השלימו בגרויות, ימניות ושמלאניות, ביישניות ובעלות ביטחון עצמי גבוה. בואי לפרק את הסטריאוטיפים מתוך מפגש בלתי אמצעי עם מי ששונה ממך.
רובנו לא אמיצים, אנחנו רגילים לבחור במוכר ובדומה ומתרחקים מהשונה. אנחנו מזמינות אותך בשנה הזו לצאת מהבועה בה גדלת ולהכיר חברות לדרך עם סיפורי חיים אחרים, ולהרחיב את תמונת המציאות הישראלית שלך:
- איתנו תוכלי לפגוש מקרוב תפיסות, דעות ואורחות חיים נוספים כדי להרחיב מבט ולהעמיק את יכולת הבחירה שלך.
- פה תוכלי להכיר לעומק ובאופן אישי את החברה הישראלית ואת הקבוצות והדמויות השונות שמרכיבות אותה.
- זה המקום להרגיש שייכת, אהובה ומקובלת, בדיוק כמו שאת.
- הזדמנות מיוחדת להתבונן על עצמך גם דרך העיניים של החברות, באווירה מכילה, מקבלת ואוהדת.
- זה הזמן לאסוף חוויות משותפות, התמודדויות, והיכרות מעמיקה שמייצרות יחד חדש ועשיר יותר.
המארג הקבוצתי הוא גם האתגר הגדול של החברה שלנו. ההתנסות במגוון מחדשת, מאתגרת וחושפת למורכבות. החניכות שלנו יוצאות לצבא ולחיים כבוגרות בחברה הישראלית והן שליחות של החתירה לשותפות ולחיבור מתוך ההתנסות וההבנה של המורכבות.
מנהלת המכינה שלנו - דיה בדש
"קול קרא והלכתי" בקיץ שנת 2017 מצאתי את עצמי עוברת דירה מקרית טבעון הירוקה והגבוהה למקום הכי נמוך (וחם) בעולם. למה? שאלה טובה.
כחודש לפני כן הכרתי את מכינת מלח הארץ והתאהבתי.
התאהבתי במקום - השילוב הבלתי אפשרי הזה בין המדבר לים, בין החום האנושי והחום הפיזי, בין השממה והשקט להזדמנויות שמאפשרים.
התאהבתי בא.נשים - מדובר בארגון שבו פועלים/ות א.נשים עם לב זהב שמחפשים/ות כל הזמן את הדרך הטובה ביותר להיטיב עם העולם.
התאהבתי ברעיון - אני עוסקת שנים בתחום המגדרי (הן בתיאוריה והן במעשה) והרעיון של ההפרדה המגדרית הוא מהפכני בעיניי, כאשר הוא נובע מהרצון העמוק לאפשר לכל מגדר לצאת מ"גדרותיו" ולהיות נשים וגברים מלאים ועגולים יותר. ההפרדה שלנו נובעת מהזמנה אמיתית לחיבור ולהתרחבות.
בנוסף, החיבורים לשטח, לקהילה, לקבוצה ולעצמי דרך היבטים פיזיים, ערכיים, שכליים ובראשם ההיבט הרגשי הם החיבורים שבהם מאמינה ששינוי אמיתי מתרחש (אישי תחילה ואז חברתי - "כי תיקון עולם מתחיל בי")
רוצות להתאהב גם? מוזמנות!
https://mechinot.org.il/mechina/list/general/girls-1813#sigProId555c509a95