68 חניכות וחניכי מחזור י"א של המכינה הקדם-צבאית בקיבוץ חנתון שבעמק יזרעאל התגייסו השבוע יחד עם עובדי עמיגור לטובת דייריה, ויחד עם היחידה להתנדבות באגף לשירותים חברתיים בעיריית מגדל העמק, כבאות לישראל ועובדי עמיגור הותקנו כ-5,000 גלאי עשן בכ-1,100 בתי אב בעיר.
לדברי גד ספקטור, מנהל המכינה הקדם-צבאית בקיבוץ חנתון, "חלק משמעותי משנת המכינה הוא התנדבות ואקטיביזם, חתירה לתיקון חברתי ובחירה לראות את הצרכים במרחב שלנו בגליל. אנחנו מקווים שדרך העשייה נלמד את החניכים לראות את הצרכים ובעיקר לעשות את מה שביכולתנו לעשות. פרויקט התקנת גלאי עשן הוא חלק מיוזמה מבורכת להעלאת המודעות בקרב הציבור וכמובן הצלת חיים. אנחנו במרתון של התקנה, כיוון שהמטרה העיקרית היא לסיים את התקנת הגלאים לפני חודשי החורף הקרבים, בהם חלה עליה במספר ההרוגים בשריפות דירה כתוצאה מאמצעי חימום".
"פרויקט התקנת גלאי עשן הוא חלק מיוזמה מבורכת להעלאת המודעות בקרב הציבור וכמובן הצלת חיים. אנחנו במרתון של התקנה, כיוון שהמטרה העיקרית היא לסיים את התקנת הגלאים לפני חודשי החורף הקרבים, בהם חלה עליה במספר ההרוגים בשריפות דירה כתוצאה מאמצעי חימום" – מנהל מכינת חנתון, גד ספקטור
לדברי ארז שני, מנכ"ל עמיגור, לכל דירה הוקצו בין שלושה לארבעה גלאים. מדובר בגלאי עשן המתריע על הימצאות עשן כבר בשלבים מוקדמים, באמצעות השמעת צפצופים חזקים, המאפשרים כיבוי מוקדם של השריפה או הימלטות מהירה מהדירה. גלאים מסוג זה אינם זקוקים לתחזוקה ובעלי סוללה בעלת אורך חיים של כ-10 שנים. "אנו שמחים לראות כי צעירים משקיעים מזמנם ומגלים אחריות ואכפתיות חברתית, אלו פניה היפות של החברה הישראלית, הרצון לשיפור רווחתם של זכאי הדיור הציבורי גרם לכך ששוב בחרו הצעירים להגיע ולהתנדב עבור הדיירים, ואנו רואים כיצד תרומה קהילתית הנה ערך עליון עבור צעירי המכינה. אנו מודים לעירייה ולראש העיר אלי ברדה על הנכונות והפעולות שנעשות לרווחת הדיירים ושמירה על שלומם".
מפקד תחנת משנה מגדל העמק במחוז צפון של כבאות והצלה לישראל, רשף אורן בוסקילה: "גלאי עשן הוא כיפת הברזל הפרטית כנגד השריפות בבתים. בכבאות והצלה לישראל שמחים על שיתוף הפעולה עם הקהילה במסגרת התקנת גלאים בדירות עמיגור שבמגדל העמק, לצד ימי קהילה והדרכות לאוכלוסייה ביום יום. אני מבקש להודות לעמיגור, לעירייה ולחניכי המכינה על ההתגייסות ומכאן קורא לציבור - גלאי עשן בעלות נמוכה ובהתקנה פשוטה, יתריע על השריפה בתחילתה ויאפשר הימלטות מהירה בזמן שריפה. התקינו גלאי עשן - זה מציל חיים".
"אנו שמחים לראות כי צעירים משקיעים מזמנם ומגלים אחריות ואכפתיות חברתית, אלו פניה היפות של החברה הישראלית, הרצון לשיפור רווחתם של זכאי הדיור הציבורי גרם לכך ששוב בחרו הצעירים להגיע ולהתנדב עבור הדיירים, ואנו רואים כיצד תרומה קהילתית הנה ערך עליון עבור צעירי המכינה." – מנכ"ל עמיגור, ארז שני
ראש עיריית מגדל העמק, אלי ברדה: "אני מתרגש לראות את שיתוף הפעולה המיוחד המתקיים בין עיריית מגדל העמק באמצעות היחידה להתנדבות עם חברת עמיגור, המכינה הקדם צבאית בחנתון ונציגי כב"ה בפעילות בטיחותית מצילת חיים למען שלומם וחייהם של תושבי העיר הגרים בדיור ציבורי. המאמץ וההשקעה של חניכי וחניכות המכינה הקדם צבאית שהתקינו את הגלאים מכל הלב מבטאים הכרת הטוב וערבות הדדית מעוררי השראה בפתחה של שנה חדשה הבאה עלינו לטובה. שנה טובה".
אילנה פרץ עייש מנהלת היחידה להתנדבות ורכזת עירונית בתחום העוני: "אני רוצה להודות לכל שותפיי שלקחו חלק בהוצאה לפועל של המיזם המיוחד והמציל חיים הזה. מחמם את הלב לראות את האכפתיות והרצון הטוב לסייע לדיירי עמיגור להרגיש בטוחים יותר בבתים שלהם ולהמשיך לחזק את ערכי הנתינה והערבות ההדדית שמגדל העמק מאופיינת בהם. יחד עם זאת, רוצה לציין לשבח את ראש המכינה הקד"צ וצוות המכינה בכלל ואת חניכיה בפרט על העבודה המאומצת והמסורה שביצעו במהלך היומיים של ההתקנות. אין ספק שצה"ל ירוויח בני נוער ערכיים וחדורי מוטיבציה לתרום למדינה. מאחלת להם בהצלחה רבה".
גד ספקטור, מנהל המכינה הקדם-צבאית בקיבוץ חנתון, "מספר שהצעירות והצעירים - מתוך שאיפה שיהיו אנשי עשייה במהלך החיים שלהם בכל מקום שיהיו - יעברו במהלך השנה לימודים חיי קבוצה, התנדבות ביותר מ-30 מקומות בגליל, 5 שבועות שטח, 5 סדרות להכרה עם החברה הישראלית, לימודי יהדות, ציונות והומניזם. "אני מצפה מהם שיבואו פתוחים וסקרנים ללמידה ועם רצון לעשייה חברתית ואומץ לתהליך אישי. מאחל להם שיהיו חברים טובים, שיזכו להאמין ביכולתם להשפיע, שיהיו גשר לחברה הישראלית וקול של מתינות ועשייה למען הכלל. שיזכו לראות ולהיראות".
המכינה הקדם צבאית בחנתון הוקמה בשנת 2012 כמכינה מעורבת ברוח היהדות המסורתית ובזיקה לתנועה המסורתית, מתוך הבנה שמדינת ישראל נדרשת לעסוק בשאלות של זהות, הגדרה ומהות כשאלות קיומיות לצד המחויבות לשירות משמעותי בצה"ל ולפיקוד בתוכו. הנערים והנערות משתייכים לכל גווני וזרמי היהדות ומרכיבים פסיפס אנושי ייחודי מאוד בנוף הישראלי. במהלך השנה לומדים החניכים תכנים מגוונים על יהדות, ציונות, הומניזם ודמוקרטיה, ונערכות סדרות חינוך במקומות שונים בארץ, במהלכן נפגשים החניכים עם נציגים מהמנעד החברתי בישראל. "כפי שדוד בן גוריון האמין ש'בנגב ייבחן העם בישראל ומדינתו', אנחנו טוענים שבגליל תבחן החברה הישראלית וחיבוריה. זה נובע מאמונה שיש כאן ערכים והצטלבויות של קונפליקטים ומכך שהגליל יכול להוציא ערכים ורוח מתוכו, ולא רק צימרים ופינוקים. אנחנו פועלים בשלושה מישורים מרכזיים - יחסי יהודים-ערבים, אקולוגיה והתחדשות יהודית וציונית", אומר הרב יואב אנדי, ראש המדרשה למנהיגות בחנתון.