20 שנים חלפו מאז נפל המפקד והקצין המוערך אל"ם דרור וינברג ז"ל בקרב הגבורה בסמטאות של חברון. מכינות תורניות התאספו לזכרו, והשתתפו ביום עיון מיוחד שעסק במורשת הייחודית שהותיר אחריו.
שוחחנו עם ראש מכינת מעוז, הרב ברק עוקבי, שזכר את וינברג ז"ל עוד מימיו כחניך במכינת עצמונה: "אל"מ דרור וינברג היה מפקד מיוחד, הייתה לי היכרות מאוד קטנה איתו שאני זוכר היטב – כשהייתי עוד חניך במכינת עצמונה וזכיתי לפגוש אותו. הוא השאיר עלינו רושם מאוד גדול; אדם קטן קומה אבל בעל אישיות כבירה – מפקד ערכי ביותר ואמיץ. האישיות שלו מלווה אותי הרבה שנים".
חניכי המכינות זכו לפגוש את מפקדיו וחבריו של וינברג, וניהלו איתם שיח ערכי עם המפקדים, הר"מים ואנשי הצוות של המכינות. "זה נתן נופח עמוק ומשמעותי מאוד לחניכים" סיפר הרב עוקבי: "דרך הדמות של דרור דיברנו על איך חייל יכול לבנות יראת שמיים ולשמור על הערכים היהודיים שלו, ויחד עם זאת להיות הכי מחובר לעם ישראל ולחברה הישראלית".
במהלך המפגש החניכים גם שמעו מורשת קרב על "סמטת הגבורה" שהעביר ההיסטוריון הצבאי גרשון בר כוכבא. הרב עוקבי סיפר: "למדנו פרט אחרי פרט ושלב אחרי שלב בקרב. ראינו מה זאת גבורה, עוצמה של חיילים ושל אנשי הביטחון של קריית ארבע – מה זה עם ישראל".
דמותו הייחודית של דרור וינברג ז"ל מאירה עד היום את דרכם של אנשים שונים ומגוונים מהחברה הישראלית – דתיים וחילוניים. הרב עוקבי סיפר שגם בעבור החניכים יום העיון הייתה חוויה מיוחדת: "החניכים יצאו מופעמים – הם בכלל לא מהדור שלו ולא הכירו אותו, והם למדו שזה אפשרי – להיות ביחד כל העם הזה. עם החברים שלך משמאל, מימן, דתיים וחילוניים. להישאר עם העצמיות שלך, לשמור על העולם הרוחני והאישיותי שלך, לשמור על המקום שממנו באת ומצד שני לקבל ולהיות חלק מהעם הזה ומהחברה שלנו. זה לדעתי הדבר הכי חשוב שייקחו מהאירוע, מפני שדרור ויינברג קודם כל היה דמות ישראלית. אדם שהוא עם עמדות מאוד מוצקות בכל תחום ואדם שהוא ירא שמיים ומאמין מאוד, ובאותו צד מחובר כל כך לכל עם ישראל, לכל האנשים, וכל הסגנונות. וזה דבר שצריך לדעתי להיות מודל ואור.
זו הייתה זכות גדולה לפגוש את הדמות הגדולה של דרור ויינברג על כל גווניה. זה היה אירוע עוצמתי, ואני מקווה שיהיו עוד הרבה אירועים כאלה – במכינות התורניות, החילוניות וביחד. שנלך לאורו של דרור ויינברג זכרונו לברכה."