תכנית 'שגרירי רוטשילד' היא תכנית ייחודית אשר פועלת במטרה לקדם שוויון הזדמנויות בחברה הישראלית, דרך יצירת רשת מנהיגות רב-תחומית
תכנית 'שגרירי רוטשילד' היא תכנית ייחודית אשר פועלת במטרה לקדם שוויון הזדמנויות בחברה הישראלית, דרך יצירת רשת מנהיגות רב-תחומית. הייחוד בתכנית שגרירי רוטשילד הינו השילוב בין השפעה חברתית מגוונת בכל הזירות של החברה הישראלית לבין תהליך פיתוח אישי וניסיון מעשי בייזום, בהקמה ובניהול פרויקטים. התכנית מעמיקה שותפויות רוחביות במסגרת פרקטיקום חברתי- מודל ייחודי לפעילות בארגונים חברתיים, במגזר הציבורי ובעולם האימפקט העסקי - ויצירת מיזמים בעלי השפעה קהילתית רחבה. בתכנית חברים כיום כ- 300 סטודנטים ו500 בוגרים המגיעים מן הפריפריה החברתית והגיאוגרפית, אשר לומדים ב7 מוסדות אקדמיים שונים בפריסה ארצית, ממגוון תחומי לימוד שונים. השגרירים מתקבלים לתוכנית לשלוש שנים, אשר במהלכן הם עוברים תהליך אישי, קבוצתי וחברתי עמוק ואינטנסיבי ב10 שעות שבועיות. התהליך החברתי אותו עוברים השגרירים מבוסס על השתלבות בארגוני פרקטיקום מהמגזרים השונים, בהם השגרירים עוברים תהליך פיתוח ומיישמים פרקטיקות חברתיות הנלמדות במהלך התכנית.
שותפויות אדמונד דה רוטשילד, הזרוע החברתית של קרן אדמונד דה רוטשילד, הוקמה בשנת 2016, ופועלת לצמצום פערים בחברה הישראלית ולמתן הזדמנויות לצעירים מהפריפריה הגיאו- חברתית. העמותה הוקמה על מנת ליצור בית אחד לתכניות מנהיגות לנוער ולצעירים. אנו מאמינים כי השקעה באוכלוסיות אלו, עם דגש על ייצוג הולם ונוכח של הפריפריה הגיאו- חברתית, תתרום רבות לשינוי האקלים החברתי בישראל וליצירת חברה שויונית, מאוזנת החותרת לטוב משותף. אנו דוגלים בערכי שוויון הזדמנויות, למידה מתמדת, חדשנות, אחריות ושותפות. ערכים אלו מנחים את עבודתנו ואנו מנחילים אותם למשתתפי התכניות השונות. כל מאמצינו מושקעים במשתתפי התכניות- פיתוחם האישי והמקצועי. תכניות העמותה משלבות ידע, מודעות ועשייה חברתית עם פיתוח אישי, אקדמי ותעסוקתי. בכדי למצות כלים אלו ותרגומם לכדי עשיה בשטח, שותפויות אדמונד דה רוטשילד פועלת בפריסה ארצית רחבה, בקבוצות הטרוגניות המייצגות את הגיוון של החברה הישראלית, על מנת לקדם את השוויון במשאבים ובהזדמנויות.
המשתתפים בתכנית מקבלים מלגת לימודים משמעותית, בהיקף של 20,000 ₪ לשנת לימודים, למשך שלוש שנות לימוד. כמו כן, הם זוכים לתהליך פיתוח אישי ומקצועי, רכישת כלים ומיומנויות אישיות, הכשרות מגוונות וניסיון מעשי בעשייה חברתית מקצועית. השתייכות לנבחרת מגובשת, מובילה ומשפיעה חברתית ועסקית. הזדמנות לעשייה משמעותית והשפעה על עמותות וארגונים חברתיים. מה נדרש ממי שמתקבל לתכנית? • מפגש קבוצתי שבועי בן ארבע שעות (בין הנושאים שמועברים במפגשים הקבוצתיים: תהליך פיתוח אישי, ידע ומודעות חברתית, גיבוש ובניית קבוצה ועוד) • השפעה חברתית בהיקף של 4-8 שעות שבועיות (בעצינות גוברת משנה לשנה) במסגרת ארגוני חברה אזרחית, במגזר הציבורי או העסקי-חברתי. • עבודת בית מחוץ לזמן הקבוצתי והמעשי, באופן פרטני או בחוליות עבודה. • השתתפות בשלושה סמינרים ארציים בשנה, אחד מהם דו-יומי (על חשבון ימי לימודים).
ההרשמה לתכנית תפתח ב1/5/2020.
חדשות מומלצות מהתקופה האחרונה
עדכונים חדשים לפי זמן הפרסום
מערכת הדירוג נפתחה! מהרו לדרג את הרשימות המועדפות עליכם, השיבוץ הסופי ייקבע על פי שקלול ההעדפות האישיות שלכם ושל המכינות.
היכנסו לקישור ולחצו על "דירוג המכינות בסדר העדיפות שלי".